Marinerad rostbiff

Nu är frukosten bortdukad och vi ska börja göra oss i ordning för snart ska Ida på kalas (igen). Kalaset är på andra sidan stan så jag stannar nog kvar och surrar med de andra föräldrarna. Sen är det dags att leta fram lite varmare kläder och kolla vad som kan användas och vad som måste köpas nytt. Lika bra att försöka vara förberedd (för ovanlighetens skull).
Gårdagens middag bestod bl.a. av en gammal favorit hos oss som vi ofta använder för att ”piffa” till rostbiff eller annan stek som blivit över. Om man ätit en god stek till middag och det blev över mycket kött som man fryser ner så brukar det sällan vara lika gott nästa gång. Men med denna marinad får man en ny god maträtt på enkelt sätt.
Marinerad rostbiff
ca 400 g rostbiff i skivor
Dressing:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3-4 marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
salt, peppar

Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tärna tomater och strimla basilika, ta ev undan några blad till garneringen.
Rör samman alla ingredienserna till dressingen.
Lägg köttskivorna på uppläggningsfat och häll dressingen över dem. 
Låt fatet stå någon timme och dra åt sig smakerna. 

Ni som följt mig ett tag vet att detta är mina favoritsmaker – balsamvinäger, basilika och soltorkade tomater används ofta i matlagningen hos oss. I går åt vi rostbiffen tillsammans med ruccola- och tomatsallad, baguetter och brieost, ibland äter vi den med en god pastasallad med italienska smaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *