Morots- och vitkålspasta

Middagen igår var spagetti och köttfärssås, men jag bytte ut spagettin mot vitkåls- och morotspasta som blir minst lika gott. Helt otroligt att jag som är en pasta-tok just skrev att vitkål och morötter är lika gott som pasta. Men det är det…i alla fall till köttfärssås. Vitkål har jag använt tidigare istället för pasta men idag blandade jag även i lite morötter som gjorde det både godare och snyggare.

Morots- och vitkålspasta
1 bit vitkål
2 morötter
olivolja
örtsalt

Skär vitkålen tunt (som till pizzasallad).
Skala och grovriv morötterna.
Stek vitkålen i olivolja på medelvärme tills den mjuknar något men inte får färg.
Tillsätt morötterna och stek ytterligare några minuter.
Krydda med örtsalt.

Tänk på att man vill ha kvar lite tuggmotstånd i vitkålen och morötterna så stek dem inte för länge. Det här är ett supergott…och nyttigt…tillbehör till mycket. Tack vare färgen och formen är det lätt att tänka på pasta och den ersätter pasta alldeles utmärkt. Grilla en smakrik korv och servera till eller kanske en bit lax. Eller som jag – till köttfärssås.

För viktväktare är vitkål och morötter 0 propoints, perfekt tillbehör alltså som man kan äta mycket av. För LCHF är vitkål också bra, men då ska man strunta i morötterna som innehåller lite kolhydrater.
Nu ska jag snart börja åka till jobbet och sen hoppas jag att den här dagen går riktigt fort för ikväll kommer Olivia hem. Jippie! Efter en veckas studieresa i Polen med bl.a. ett besök i Auschwitz har min stora älskade dotter nu påbörjat hemresan, men det blir många timmar på resande fot innan hon landar i Luleå ikväll. Det lär vara en trött dotter som kommer hem som har jobbat nio dagar på raken med tidiga morgnar och sena kvällar. Dessutom har hon blivit förkyld….eller är det pollenallergi? Alltid samma dilemma på våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *