Chokladmuffins med havregömma

Nu har vi landat hemma i Luleå efter en underbar vecka i Cala Bona på Mallorca. Hur bra vi än har haft det så är det skönt att komma hem. Fast lite bättre väder hade vi nog hoppats på, men det sägs ju att värmen är på väg. Den som väntar på nå gott…

Efter en snabb-middag hamnade vi i soffan med en god kopp chai-te med skummad mjölk (en vecka sen senast) och en chokladmuffins med havregömma. Hembakat var också nå jag längtade efter så vilken tur att jag hade nå gott i frysen.

Chokladmuffins med havregömma
Chokladmuffins
1 dl kakao
1+1 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Havregömma
75 g smör
0,5 dl socker
2 msk kakao
1,5 dl havregryn

Chokladmuffins
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna.
Vispa smöret och resten av sockret poröst.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och kakaomjölkblandningen i smörvispet.
Häll smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen.
Havregömma
Smält smöret.
Tag av ifrån plattan och rör ner övriga ingredienser.
Fördela massan jämnt över alla muffins.
Grädda i 175 gr i ca 18 min.

Denna chokladmuffins är så saftig och god, annars brukar jag tycka att muffins är rätt torrt och tråkigt. Ni måste prova den här varianten antingen med eller utan havregömma. Den är faktiskt god även utan havregömma, men den goda havrechokladen gör det där lilla extra. Men om man vill garnera eller ha frosting så är det bäst att bara göra en ren muffins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *