Kaka med chokladhavreströssel

Den här kakan jag har bakat många gånger, smaksatt antingen med kakao eller kanel. Det är den mest populära mjuka äggfria kakan och då har jag bakat många äggfria kakor. Det är en riktig barn-kaka för jag tror att de flesta barn som har smakat denna kaka har älskat den. (Detsamma gäller de vuxna 🙂 )

Kaka med chokladhavreströssel
Kaka
3 dl (havre)mjölk
100 gr (mjölkfritt) margarin
3 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
Havreströssel
200 gr (mjölkfritt) margarin
2 dl socker
7 tsk kakao
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker

Kaka
Smält margarinet till kakan.
Rör ihop kakans alla ingredienser
Sätt i en smord långpanna.
Havreströssel
Smält margarinet till havreströsslet.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen
Bred fyllningen över den ogräddade kakan
Grädda i 175-200° i ca 20 min

Älskar när det är så enkelt att allergianpassa kakor. Originalreceptet (som är gammalt) innehåller ett ägg och jag har faktiskt för ett tag sen provat använda ägg i kakan men det blev ingen skillnad så då är det ju lika bra att strunta i ägget. Vill man även baka mjölkfritt, som jag ofta vill, så använder man mjölkfritt margarin och havremjölk.

Nämen vad händer ute? Molnen drar in över Luleå och skymmer solen som sken så fint i morse. Jag som inte ens har hunnit ut än, som vanligt har vi ett väldigt lugnt tempo på morgon. Då får jag väl planera om dagen lite, istället för altanhäng får det bli kökshäng. Har lite på to-do-listan som måste göras idag, bl.a. en paj och en gravlax-röra måste göras och fotograferas under dagen.

En kommentar till “Kaka med chokladhavreströssel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *