Banankaka utan gluten, mjölk och ägg

”Solen skiner på taken, endast Sara är vaken”

Tidig morgon och jag smyger upp i min ensamhet utan att väcka nån, en dusch och en kopp te och sen cykla i väg till jobbet i strålande solsken. Även i dag tänker jag flexa in tidigt för att kunna flexa ut tidigt och njuta av sommaren nån extra timme. Eftersom världens bästa storasyster erbjöd sig att vara hela da’n med Ida behöver jag bara göra mig själv i ordning och kan därför vara tidigt på jobbet. Love it! Ida som inte alls var sugen på fritids pga lite olika saker blev även hon överlycklig och lovade att lyssna på Olivia hela da’n. Spännande att se om hon lyckas, för det kan vara lite svårt när man är 8 år och har en stark egen vilja.

Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också 🙂 Jag som älskar banankakor är ju tvungen att hitta en allergivänlig variant också, så att alla kan smaka detta goda.

 

Banankaka utan gluten, mjölk och ägg
4 dl glutenfri mix
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 dl glutenfri havremjölk
2 st bananer
75 gr mjölkfritt margarin
Blanda alla de torra ingredienserna. 
Smält margarinet och tillsätt tillsammans med mjölken till de torra ingredienserna. 
Mosa bananerna och blanda i. 
Häll smeten i en smord form. 
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Det här blev riktigt lyckat, över förväntan faktiskt. Barnen och jag skulle provsmaka lite innan mötet, men alla tyckte att den var så god så helt plötsligt var halva kakan borta. Jag tyckte att det var lite, lite bismak från mjölmixen (jag använde Sempers finmix) så trots att de övriga inte kände av det så ska jag nästa gång prova att byta ut hälften av mjölet mot glutenfritt havremjöl (älskar havre).

Den sprack väldigt mycket, men vilken tur att man….
…vänder på kakan när det är dags att bjuda på fika 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *