Filkaka utan ägg

God morgon! 
Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. 

Det gäller att peppa sig ordentligt inför att stiga upp på måndagar. Jag är verkligen inte så hurtig på måndagar och skulle helst ha sovmorgon ytterligare en dag. Som jag alltid säger – det värsta med att jobba är att stiga upp 🙂 Men nu har jag både stigit upp och ätit frukost så nu kör vi den här veckan som innebär en del festligheter. Oktober kommer bli en riktig festmånad som det ser ut nu!

I lördags bakade jag en filkaka, som smakar precis som en mjukpepparkaka. Riktigt god och saftig!

Filkaka
11 dl vetemjöl
7 dl socker
4 tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
1 msk mald nejlika
1,5 tsk mald ingefära
9 dl fil
150 gram smält smör
pärlsocker

Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, rör ner filen och till sist det smälta smöret.
Häll över smeten i en smord långpanna och strö över lite pärlsocker.
Grädda på nedersta falsen i 200 grader i 30-40 minuter.

Vilken saftig och god kaka det här var och den är helt äggfri. Vilket kanonrecept! Kraftig smak av pepparkakskrydor så det luktade jul i huset och gissa om jag började längta till jul?! Nu har jag två bra recept på pepparkaksdoftande mjukkakor. För ni har väl inte missat min goda mjukpepparkaka som också är utan ägg. Här hittar ni det receptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *