Svartvinbärskaka

Det har varit fullt upp se’n jag kom hem och nu har jag äntligen satt mig i soffan. Jag har haft en riktig bakdag och hunnit med tre olika sorter, så kul. Men den här svartvinbärskakan som ni nu ska få receptet på bakade jag i söndags och inte i dag.

Svartvinbärskaka

4 ägg
3 dl strösocker
200 g mandelmassa
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
4 dl svarta vinbär
flagad mandel
75 g smör

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 
Riv mandelmassan. 
Blanda samman de torra ingredienserna och rör i dom tillsammans med mandelmassan till äggsmeten. 
Blanda till en jämn smet. 
Häll smeten i en smord och bröad springform.
Fördela vinbären på kakan. 
Strö över ett jämnt lager flagad mandel. 
Hyvla smöret och lägg ut över kakan.
Grädda i 175 °C i cirka 45 minuter eller tills kakan är helt klar i nedre delen av ugnen. 

Så god och saftig kaka. Mandelmassan gör kakan saftig och lite extra söt och då passar det perfekt med lite sura vinbär. Vi har en massa svarta vinbär i frysen som jag inte riktigt vet vad jag ska använda till, men nu lär jag definitivt göra den här kakan fler gånger.

Har ni några andra recepttips för svarta vinbär? Jag tar gärna emot alla tips ni har.

God och vacker.
Hade nog varit gott med en klick grädde också.

Puuh vad trött jag känner mig i kroppen efter att ha stått i köket i flera timmar och se’n blev det ett städrace då jag både plockade undan en massa och dammsög. Men nu har vi både nybakat och nystädat. Kan det bli bättre inför en långhelg?

I morgon blir det en halvdag på jobbet och sen är jag ledig i hela fyra dagar. Så härligt och precis vad jag behöver just nu. Vi verkar tyvärr inte få någon sommarvärme som i södra Sverige, men sol i alla fall och det är ju bättre än inget. Och i vårt fina skyddade hörn lär det kunna bli riktigt riktigt varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *