Bananmuffins med äpplen – viktväktarna

Jag hittade det här smarriga receptet på Facebook en dag när jag var sugen på efterrätt och i fruktskålen låg några bruna bananer. Perfekt! Jag som älskar banankaka och äppelkaka älskade dessa smarriga muffins som inte innehåller socker och jag tror faktiskt att man kan strunta i sötströn också för bananer är så himla sött.

Det var faktiskt inte bara jag som tyckte om dessa muffins, alla som har fått smaka ville gärna ha en till. Gott betyg!

Vissa äppelbitar var lite för stora och hann inte bli riktigt mjuka, men egentligen gör inte det så mycket för det är gott med lite tuggmotstånd. Men om man vill vara riktigt säker på att få mjukt äpple kan man prova grovriva äpplena istället.

Bananmuffins med äpplen – viktväktarna

Muffins
2 bananer, mogna
3 ägg
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Äppeltopping
2 msk sötströ
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
3 äpplen

Mosa bananerna, rör ner äggen ordentligt.
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner i banan- och äggsmeten.
Häll smeten i 12 muffinsformar.
Skär äpplena i små bitar, blanda med sötströ, kardemumma och kanel.
Fördela äpplena i muffinsformarna.
Grädda i 175 grader ca 15 min.

Jag började dagen med en härlig promenad i strålande solsken och det var alldeles vindstilla. Det var så varmt och jag var t.o.m tvungen ta av mig jackan ett tag. Men det dröjde inte länge efter det att jag kom hem förrän solen gick i moln och det började blåsa. Så typiskt, för jag hade ju börjat drömma om en heldag i sol.

Ska faktiskt ta mig ut på en till promenad nu innan jag sätter igång med middagen på allvar. Som så ofta när det gäller mig så har jag ju förberett en hel del redan. Kycklingen är i marinad, salladen är klar och tzatzikin står i kylen och gottar till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *