Asiatisk Caesarsallad

Det blev en lugnare arbetsdag idag. Så skönt! Om det nu inte inträffar något stort och oförutsett imorgon så är jag i fas och redo att ta semester.

Jag har ju glömt ge er receptet på den här goda salladen. Den här Caesarsalladen med en twist bjöd jag på för ett bra tag sedan och fick då betyget ”Det godaste jag ätit på länge” och då vet jag att hon blir bjuden på väldigt god mat mest varje dag.

Jag älskar caesarsallad och det var kul att variera den lite och det blev en riktigt god och fräsch variant.

Asiatisk Caesarsallad

2 paket bacon
1 kg kycklingfiléer
Marinad

0,5 dl japansk soja
2 msk rapsolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Lägg kycklingen i en påse med marinaden.
Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme, gärna över natten.
Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i 175 grader, till innertemperaturen är ca 72 g (ca 35 min).
Ta ut kycklingen, låt vila i 10 minuter och skär upp.

Stek baconet i 225 grader ca 10 minuter. Klipp sedan i bitar.

Caesardressing
2 dl majonnäs
0,75 dl vatten
1 msk sesamolja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk peppar
2 msk ljus soja
1 tsk sambal oelek
1 dl parmesanost, finriven
2 sardeller

Mixa ihop alla ingredienser med stavmixer.

Sallad
romansallad

cosmopolitansallad
babyspenat
12 st romanticatomater
4 dl tärnad mango (jag använde fryst tinad)
1 bunt salladslökar, strimlade
1 dl parmesan, grovriven eller i flagor

Skär all sallad, tomater och lök i mindre bitar.
Lägg upp på ett fint serveringsfat.
Lägg kyckling och bacon på all sallad.
Toppa med dressingen, servera ev. överbliven dressing på sidan om.

Jag valde tre olika salladssorter för att få lite olika smak, nyans och konsistens och självklart var den ena sorten romansalladen som man har i den klassiska caesarsalladen.

Till dressingen valde jag färdig majonnäs för enkelhetens skull, vill man kan man så klart göra egen. Men eftersom man kryddar upp den rätt ordentligt med starka smaker tycker jag att det funkade riktigt bra med färdig köpt majonnäs.

Inspiration till den här salladen hittade jag hos bästa Åse på 56kilo.se.

Sesamolja är min nya favorit, med det är en lite konstig känsla att äta det. Det smakar precis som att det är nötter och t.o.m jordnötter i maten när man använder sesamolja. Och jordnötter är helt förbjudet hemma hos oss pga Idas allergi. Så det känns nästan som att hon ska vara allergisk mot mat med sesamolja, men det är hon inte.

Tycker ni att sesamolja smakar jordnötter? Det är så länge sedan jag åt jordnötter så jag kanske kommer ihåg fel hur det smakar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *