Kycklingtacopaj med majs

Det här kycklingtacopajen har blivit vår nygamla favorit och vi har ätit den väldigt ofta den senaste tiden. Den finns sedan tidigare på bloggen, men nu har jag även lagt till majs. Det förra inlägget är så gammalt så jag är rädd att ni missat det receptet. Eller att ni glömt det, som jag hade gjort. Bra recept är värda flera inlägg påminnelser.

Det är inte bara fyllningen som är en favorit, utan även pajskalet är en riktig storfavorit. Visst har ni provat den här varianten som är en blandning mellan paj och pizza?

Vill ni ha något annat pajskal, så har jag ett inlägg med en massa olika varianter. Det populära inlägget hittar ni här.

Kycklingtacopaj med majs

Pajskal

4 dl vetemjöl 
0,5 tsk salt 
2 tsk bakpulver 
0,5 dl flytande margarin
1,5 dl lättmjölk 

Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg med hjälp av en slev eller slickepott (ingen maskin behövs). 
Kavla ut den och lägg i en smord pajform. 
Förgrädda i ugnen i 200°C ca 10-15 minuter. 

Fyllning

0,5 kg kycklingfiléer
3-4 dl skuren vitkål
1 liten burk majs
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk crème fraiche
1 dl grädde
salt
3-4 dl riven ost

Skär vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar.
Skär kycklingen i småbitar, genomstek den.
Tillsätt den stekta vitkålen samt tacokryddan. Rör om ordentligt.
Rör ner majs, crème fraîche och grädde och låt puttra en stund.
Smaka av med salt.
Häll kycklingröran i pajskalet och strö över osten.
Grädda i 225 grader i 20-25 min.
Servera med en god sallad till.

Dagens middag var inte den här goda pajen, utan en annan favorit. Nämligen tacopaj (med samma goda pajskal) som också är en favorit. Jag och Ida har pratat om att vi ska börja med paj-fredagar för vi verkligen älskar detta pajskal och det finns så många olika goda fyllningar. Och på fredagar vill man ha något lätt-fixat och paj är ju hur enkelt som helst att göra och variera.

Men det bästa med dagens middag var inte pajen, utan att hela familjen var samlad. Love it! Men nu har alla övriga sex gått på hockey, medan jag stannade hemma och är hundvakt och ser hockeyn på tv:n. Rätt skönt faktiskt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *