Preppar

Mycket prepp-snack de här dagarna med folk som köper hem vattendunkar och konservburkar. Själv så mat-preppade jag igår när jag förberedde en massa mat inför de kommande dagarna. Jag började med att göra en stor omgång grönsaksgryta med bland annat vitkål, morötter, zucchini, broccoli, linser och krossade tomater.

Den ska jag kommande dagar använda till en vegetarisk lasagne, soppa och som tillbehör till kyckling.

Dessutom gjorde jag en omgång av vår favoritsallad och tillagade flera bitar lax. En del av laxen åt jag till middag igår tillsammans med sesamrostad blomkål och sallad. Supergott, alltså jag älskar lax. Så gott och fräsht. Och den sesemrostade blomkål var supergod, recept kommer….

Jag är så nöjd och det känns så skönt att ha förberett en massa så att jag inte behöver fundera så mycket på matlagning till veckan, utan kan pyssla med annat.

Sitter ni också och tittar på vasaloppet? Jag älskar att starta helgmorgnar med frukost framför tv-sport och vasaloppet är ju en av de mysigaste sändningarna. En massa koppar te, ägg, mackor, blodapelsin och kanske nån chokladbit mumsar jag på denna söndagsförmiddag. Ni då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *