Banoffee pie i glas

Oj så fort den här helgen har gått. Jag är inte riktigt redo för vardag och jobb än. Men jag vet att så fort jag sätter mig vid jobbdatorn är jag redo igen och sedan kommer veckan gå i raketfart och sen är det helg igen.

I lördags började jag med en lång (och ovanlig) sovmorgon, fortsatte med go’frukost och efter hockeykvarten blev det kalas med plankstek och tårta. På söndag-förmiddagen gick jag på en promenad och på slutet var det snöigt, kallt och blåsigt. Vem kunde tro då att det skulle bli en kanoneftermiddag med strålande sol, så jag satt ute och njöt i flera timmar. Det är väl det som kallas april-väder 🙂

För några helger sedan då vi firade våra 25 år tillsammans hade vi inte tårta (som i lördags) men en supergod efterrätt i glas. Jag tror det blev Idas nya favorit-efterrätt.

Banoffee pie i glas

4-8 digestive
0,5 – 1 karamelliserad mjölk
2-4 dl vispgrädde
2 bananer
1-2 bitar daim
färska bär

Smula kexen, jag tycker det är enklast att sätta dem i en plastpåse och smular sönder dem för hand eller med en kavel.
Vispa grädden.
Öppna burken med karamelliserad mjölk.
Skiva banan.
Varva alla ingredienser förutom bären i ett glas.

Toppa med färska bär.

Tidigare har jag ätit detta i paj-form men det här var nog snäppet godare. Dessutom blev det gott och fräscht med de färska bären, för den här efterrätten kan bli ganska söt annars.

Svårt att sätta några exakta mått. För det bästa med att göra efterrätt i glas är att man kan anpassa efter tycke och smak mycket mer än om man gör en paj/kaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *