Kanonstart på semestern

Semestern har börjat och jag njuter för fullt i värmen. För vilken kanonstart det blev på semestern med strålande sol och kring 25 grader varje dag. Älskar framför allt de varma kvällarna utomhus.

Trots att jag tänker en del på jobbet och är lite orolig för hur det ska gå de två veckorna jag jobbar ensam (jag har ju trots allt bara jobbat 4 månader) så kan jag koppla av och njuta av ledigheten. Många behöver ju nån vecka på sig att koppla bort jobbet och kunna slappna av. Men jag är oftast himla duktig på att slappa och ta det lugnt när jag väl är ledig 🙂

Jag har slappnat av så mycket så jag har glömt ta kort flera gånger. Semestern började med ett himla trevligt midsommarfirande med supergod mat, jättetrevliga människor, roliga lekar(som jag var värdelös på 🙂 ), snapsvisor som glömdes bort till middagen (men det tog vi igen i slutet av kvällen då vi körde alla på en gång 🙂 )och kanonväder. Men jag tog inte ett enda kort, inte ens ett dåligt mobilfoto fick jag till.

Igår var min kusin här och vi hade en supertrevlig och supervarm kväll med smashed burgers med tillbehör och sedan rabarberpaj och grädde till efterrätt. Men inte heller då lyckades jag ta ett kort.

Men några kort på mina första semesterdagar har det blivit.

Jag började med att fira in semestern med gott bubbel i liten flaska. Älskar dessa småflaskor som är lite drygt ett glas. Perfekt för mig! Att dricka rosé med eller utan bubblor, i solen på altanen är semester för mig.

Något annat som är semester för mig är när jag kan sitta ute och äta frukost. Helst ska det vara så varmt så att man väljer skuggan i vår paviljong. Är det semester kan man även lyxa till det med marmelad på mackan. Inser att det snart är dags att göra en ny omgång av min favorit – rabarbermarmelad.

Favoritmat på sommaren för mig är olika matiga sallader, gärna med grillat kött. Vi har hunnit med två stycken redan, en med rester av grillad älgrulle och sötpotatis och en annan med grillad flapsteak och grillade grönsaker.

Det har blivit en del godsaker också, trots att jag inte ens har haft semester en vecka så har jag hunnit med både godis och glass o jordgubbar, förutom rabarberpajen vi åt igår som jag glömde ta kort på.

Snart blir det nog mer godsaker eftersom jag ska ha gäster, både imorgon och på lördag och ingen middag är komplett utan en kopp te och något gott, eller? Dessutom har vi två kalas i juli där vi åtminstone måste ha tårta och förmodligen även nån kaka. Så just nu funderar jag på vilka tårtor vi ska ha på våra julikalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *