Ajvarmarinerad kyckling

Kommer ni ihåg mitt inlägg om Beirut Café? Där vi åt under vår Stockholmsresa i maj och blev så inspirerade av, så vi åt en ajvarmarinerad kyckling när vi kom hem. Här kommer i alla fall receptet på den kycklingen.

Libanesisk mat innehåller mycket citron och blir så fräscht och gott, enligt mig. Det är inte stark mat, men väldigt smakrikt, yummie.

Ajvarmarinerad kyckling

1 kg kycklingfilé
marinad
1 dl ajvar relish
0,5 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1,5 msk soja
0,5 dl olja
0,5 citron, pressad
salt, peppar

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Dela kycklingen i 2-3 bitar beroende på hur stora filéer du har.
Lägg kycklingen i plastpåse, häll över marinaden.
Låt marinera några timmar i kylskåp.
Grilla kycklingen.
Smaka av med mer citron, salt och peppar innan servering.

Vi åt kycklingen till ugnsrostad delikatesspotatis, grillade majskolvar och tzatziki. Det var supergott, men en tabbouleh skulle nog också bli perfekt och ännu mer libanesiskt-inspirerat.

Nu är det två arbetsdagar kvar sedan har jag två veckors semester, innan jag ska jobba en vecka och sedan ha ytterligare tre veckors ledigt. Jag tycker om att ha uppdelad semester för då känns semestern längre än om jag har alla veckor på raken.

I fjol var jag tvungen att ha fyra veckor på raken och sommarsemestern var slut redan 19 juli. Inte roligt! Jag vet att vissa tycker om att ha alla veckor på en gång, men inte jag.

Nu verkar det dessutom som att sommarvärmen kommer lagom till min semester. Härligt! Men det får gärna vara nån dag med sämre väder så att jag hinner baka till våra sommarkalas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *