Blåbärscoleslaw

Nu blev det en lite längre bloggpaus igen, det blir så lätt när jag har så mycket annat att göra och tänka på. Men den som väntar på nå gott…… 🙂

Nu är jag tillbaka och jag har en massa recept att dela med mig av, jag måste bara tömma kameran och hoppas jag hittar nå bra kort till recepten. Det här med att fixa korten är fortfarande det tråkigaste och mest tidskrävande med bloggandet och gör att det blir lite längre bloggpauser än tänkt lite då och då.

Den här supergoda och fräscha blåbärscoleslawen bjöds jag på för första gången för några månader sedan. Efter det har jag hunnit göra den två gånger själv och den är så himla god till kött. Ena gången bjöd jag på den tillsammans med älg-chili och övriga tillbehör. Andra gången var det tillsammans med rostbiff och ugnsrostad potatis.

Blåbärscoleslaw

600 gr vitkål
0,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
0,75 dl blåbärssylt
0,5 dl sweetchili
salt och peppar

Strimla vitkålen
Rör samman crème fraiche, majonnäs, blåbärssylt och sweetchili. Salta och peppra.
Blanda vitkål och röran. 
Se till att du får en bra blandning av allt, vissa vill ha mycket röra och andra vill ha lite. Anpassa efter dig.
Smaka av innan du ställer kallt ett tag.

Den som inte vet att Leif är bortrest i helgen, behöver bara titta ut för att förstå det. Det slår aldrig fel! När Leif är borta (eller sjuk) då vräker snön ner. Jag som älskar att ta det lugnt på morgonen, dricka en massa koppar te och inte tänka på några måsten. Fick tyvärr inte starta den här lördagen så.

När jag väl hade tittat ut så var det lika bra att ta tag i eländet på en gång, för att sedan förhoppningsvis kunna ta det lite lugnare och slippa tänka på snöskottningen.

Jag har ju ytterligare en chans den här helgen att få en lugn start på dagen. Så jag hoppas snöovädret lugnar ner sig, så att jag imorgon får min efterlängtade lugna morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *