Midsommar i regn

Planen för midsommar var en dag och kväll i soliga skärgården med vänner. Men planer är till för att ändras, eller? 🙂 Kanske inte, men väderprognosen gjorde att vi ändrade våra planer. Eftersom det skulle vräka ner regn hela dagen kändes det inte så frestande att sitta inne i en stuga på en ö. Vi sparar ö-vistelsen till en dag med sol och värme istället.

Men trots ändrade planer fick vi en supermysig midsommarafton med familjen istället. Jag fixade i ordning lite godsaker och sedan åkte vi till min mamma och satt ute på hennes mysiga balkong. Där njöt vi av bubbel och godsaker hela eftermiddagen medan vi fascinerades över hur mycket det kan regna. Smattret av regn är ganska mysigt. I alla fall nån gång då och då.

När bubblet var slut dukade vi om bland godsakerna för då var det dags för te och tårta. Jag hade bakat en Pinocchiotårta som jag varit sugen på så länge och det blev precis så gott som jag förväntat mig.

Sen lunch/eftermiddagsfika

Skagencheesecake
Romdipp och chips
Crostini med ruccola- och pestoost med lufttorkad skinka och basilika
Laxröra i rågkorgar
Melon, sallad, grönsaker, oliver

Ostpinnar
Mozzarella, tomat och basilika

Pinocchiotårta

Jag är alltid i valet och kvalet när jag gör pinnochiotårta om jag ska garnera den med grädde eller inte. Oftast slutar det med att jag inte garnerar och låter marängen förbli krispig. Den blir ju inte lika vacker, men….

När vi myst klart med bubbel o snacks och te o tårta åkte vi hem och jag blev akut sugen på varm smörgåstårta. Vilken tur att det är så lätt att fixa. Tillsammans med sallad blev det en perfekt sen middag. Inte så traditionsenligt men supergott och precis vad jag var sugen på.

Tänk så bra allt kan bli trots att man måste ändra sina planer

En kommentar till “Midsommar i regn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *