Grill-plockmiddag

Oj, vad jag njuter av dessa varma härliga soliga dagar och kvällar. Tänk om hela sommaren kunde bli så här underbar. Jag kom precis hem från en kvällspromenad längs vattnet och det var så fint när solen lyste över Luleås centrum.

Det har varit så fullt upp och mycket fix o trix på kvällarna så en kväll hemma utan planer var precis vad jag behövde i dag och kändes lika härligt som fredagkvällar brukar kännas. Inte illa att ha fredagskänsla en onsdag.

Att jag dessutom var ensam hemma blev en liten extra bonus 🙂 Jag åt inte ens middag, utan tog en stor kopp te ute i loungen.

I söndags fixade vi en småplocksmiddag med fokus på grillen och sallad. Så gott och så mysigt. Jag älskar småplocksmiddagar då var o en får fixa i ordning sin egna favorit-tallrik av en massa uppdukade godsaker. Det finns alltid något för alla (hoppas jag).

Min favorit den här gången blev tomatsalladen med burrata. Den står snart igen på vårt bord. Pimientos de padrón är ju också sjukt gott, trots att de egentligen inte smakar nå speciellt 🙂

Grill-plockmiddag

Sallad, frukt och grönsaker

Blandsallad med gurka, paprika, tomat och nektarin
Vatten- och honungsmelon
Tomatsallad med burrata

Från grillen

Pimientos de padrón
Wokade chili-räkor
Brie
Halloumi
Champinjoner
Ribs

Övrigt

Lufttorkad skinka med peppar eller tryffel
Ägghalvor
Baguette, smörgåsrån och libabröd
Dressing

Efter maten lyxade vi till det med tårta. Så himla gott. Jag har varit sugen på tårta så himla länge och det var perfekt avslut på helgen. Det bästa var att jag inte behövde baka själv, utan det var Leif som fixade tårtbotten och jag toppingen.

Eftersom det är midsommar i helgen kanske jag fixar en tårta till helgen igen att mumsa på. På tal om midsommar är det inte lite komiskt med väderprognosen? Efter två veckor med kanonväder ska det r-e-g-n-a på midsommarafton och midsommardagen och sedan på söndag ska det blir soligt och varmt igen. Det är som att vädergudarna driver med oss 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *