Krämig kräftsoppa

Idag efter lunch var det min tur att vara hemma med Ida som är sjuk. Min första tanke var att åka hem och sova lite middag med sjuklingen men istället satte jag igång och var jätteeffektiv. Jag vek tvätt, satte igång en ny tvättmaskin, bakade Emys limpor och kolakakor, förberedde cookies och två soppor till middag, morotsoppa och en krämig kräftsoppa och jag fyllde och satte igång diskmaskinen.

Krämig kräftsoppa
400 gr morötter
Ca 10 cm purjolök
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl crème fraiche
1 ask kräftost (400 gr)
0,5 dl vitt vin
Hackad dill (brukar ta ganska mycket)
Svartpeppar och ev. lite salt
Kräftstjärtar eller räkor

Riv morötterna mycket fint. Hacka purjolöken. Fräs i en kastrull med lite smör.
Tillsätt buljongtärningarna och vattnet. Låt koka ca 5 minuter.
Om du vill ha en slätare soppa kan du använda en stavmixer och mixa sönder morötter och purjolök.
Tillsätt vin, crème fraiche, ost och dill.
Koka upp. Smaka av med svartpeppar, salt och ev mer dill och vin.
Servera tillsammans med kräftstjärtar eller räkor.

Den här soppan var verkligen krämig och god. Den har nog blivit min nya favoritsoppa. Barnen var inte lika förtjusta i den och Isak fick inte ens smaka den eftersom det är så mycket mjölkprodukter i den.

3 reaktioner till “Krämig kräftsoppa”

  1. Wow! jättegod och enkel att göra, för en icke-kock som jag! Alla som smakat gillar den jättemkt! Kommer hamna på vårt bord fler ggr!

  2. Oohh jag älskar soppor och skaldjur och det här måste jag ju testa! 🙂
    Om du har några andra bra tips eller recept så kommentera gärna på min mat- och träningsblogg!

    Ha en bra dag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *