Västerbottenskrustader med räkor

Är ni redo för ett till krustad-recept? Dessa krustader med västerbottensostfyllning och toppad med räkor är det lite mer pyssel med än många andra krustad-recept, men så värt det för de blir supergoda.

Västerbottenskrustader med räkor

krustader
Västerbottensost
1 ägg
1 dl crème fraiche
salt o svartpeppar
handskalade räkor

Fyll krustaderna till en tredjedel med riven ost.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Salta och peppra.
Häll äggblandningen på osten i krustaderna.
Gratinera i 200 grader i ca 10-13 minuter, till äggstanningen har stannat.
Låt svalna något innan du garnerar med handskalade räkor.
Jag säger än en gång – Krustader är ett sånt perfekt drinktilltugg! Dessa smålyxiga och goda krustader passar perfekt till välkomstdrinken. Även löjrom passar perfekt som garnering till dessa västerbottenskrustader.
Använder man den större varianten av krustader kan man servera två stycken som en förrätt vid bordet.
Nu har allergin slagit till med full kraft, nu när vi äntligen har sommarvärme och strålande sol från klarblå himmel. Jag nyser, det kliar i näsan o halsen, har problem med astman och känner mig allmänt hängig. Men efter en dusch känner jag mig något bättre. En dusch för att få bort all pollen är bästa medicinen vid pollenallergi. Lite nässpray, astmamedicin och antihistamin-tabletter gjorde nog sitt också. Längtar tills jag får gå och sova och slipper detta snörvlande. Hoppas att medicinen har gett lite effekt till imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *