Hallonbellini – en bra start på en bra kväll

Vilken härlig kväll jag hade igår! Man kunde nästa tro att det var fredag fast det bara var torsdag. Jag och två gamla kompisar skulle träffas ute på vår altan, men som så ofta i dessa tider blir det lite bortfall pga misstänkt Covid. Men vi var två på min altan, med avstånd så klart, och den tredje var med via datorn. Så det kändes nästan som att vi var på samma plats alla tre.

Vi träffades redan klockan fyra så att vi skulle hinna njuta av solen i några timmar innan den försvinner bakom hustaken. Vi började med lite småsnacks och en hallonbellini. Så himla gott och det var flera år sedan jag drack en senast.

Hallonbellini

5 dl hallon (blir ca 2,5 dl hallonsaft)
5 tsk florsocker
Prosecco eller annat vitt mousserande vin

Pressa ur hallonen i en sil för att bara få saften.
Rör ner florsocker och rör tills det löst sig.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
Häll hallonsås i ett glas fyll på med vin.
Proportionerna ska vara ca 1/3 hallonsås och 2/3 mousserande vin.
Garnera ev. med några frysta hallon.

Efter ett tag dukade jag fram middagen och jag hade gjort enormt mycket asiatisk caesarsallad med bl.a. kyckling, mango och sesamdressing. Jag trodde att vi skulle vara fem stycken som skulle äta, men en föll bort och Leif o Ida valde annan mat. Så efter att vi hade ätit oss mer än mätta syntes det knappt på salladsfatet att vi hade ätit nå 🙂 Men det innebar att jag fick en supergod lunch idag.

Jag älskar ceasarsallad och den här varianten var riktigt supergod. ”Det godaste jag har ätit på länge” borde betyda att det inte bara var jag som älskade salladen. Alltid lika roligt med beröm.

Och vet ni vad vi njöt av till efterrätt? Årets första rabarberpaj! Det är nå speciellt med det och ger en verkligen hopp om sommar. Jag gjorde min enklaste och godaste som är kardemummakryddad och där smuldegen innehåller både kokos och havregryn. Trots att det blev en rätt kyligt lite senare på kvällen är jag så glad att vi nu äntligen kunde träffas igen efter en lång vinter.

Nu längtar jag till fler altanmiddagar med goda vänner. Men idag är det riktigt rusk-väder och det känns mer som höst än vår och prognosen närmaste veckan ser inte särskilt munter ut. Så det blir nog inga gäster på ett tag. Vilken tur att jag har minnen från i går att tänka tillbaka på.

Jag har nog inte insett hur mycket jag har saknat att äta o dricka gott och sitta o surra länge om allt möjligt med vänner i flera timmar. Nu när vädret blir bättre så kan vi nog börja träffa fler igen – men med avstånd och utomhus. Så mysigt att få flera timmar av snack om livet, få råd i vägval o funderingar, hejarop och pepp. En bättre torsdag helt enkelt med energipåfyllning deluxe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *