Vanlig rabarberpaj

För någon/några veckor sedan skulle jag baka en rabarberpaj och hittade ett recept som hette Enkel rabarberpaj som fanns lite här och var på internet. Men jag tycker att min variant där jag smälter smöret är så mycket enklare att göra än denna då man ska blanda in rumsvarmt smör.

Har man smält smör går det jättefort att blanda ihop allt till en bra smuldeg. Så för mig kändes det missvisande att kalla den enkel, så jag kallar den vanlig istället. För den är rätt vanlig, utan smaksättning och endast med vetemjöl (inte havregryn, kokos, corn flakes, müsli eller annat roligt man kan blanda ner i degen.

Som vanligt när det gäller rabarberpaj så blir de flesta varianter supergoda, så även denna (trots enkelheten).

Vanlig rabarberpaj

Rabarberbotten
4-6 stjälkar rabarber
2 msk strösocker
1 msk maizena

Pajskal
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Skölj och skär rabarber i mindre bitar.
Blanda med socker och maizena och lägg i en pajform.
Blanda samman smör, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker till en deg.
Ta en bit i taget och platta ut med fingrarna och täck hela pajformen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 25 min.

Vi har såå mycket rabarber nu så jag tror jag måste göra en rabarberpaj snart igen….och en massa annat med rabarber. Så att jag får bort lite av djungeln. Det är kanske dags att börja baka och fylla upp frysarna till våra kommande sommarkalas. Hmm nu måste jag fundera vad jag ska baka för smarrigt med rabarber.

Kanske får fundera på det när jag tar min kvällspromenad. Om jag nu ”vågar” mig ut på nån promenad ikväll. Det är så omväxlande väder, ena minuten blå himmel o sol och den andra spöregn o åska. Jag får nog hålla mig hemma i närområdet så att jag inte har så långt att gå/springa om det kommer en störtskur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *