Dumlesnittar

Mina lediga och lata dagar fortsätter och jag älskar att slippa stressa på morgonen. Att sova till jag vaknar och sedan få sitta länge vid frukostbordet är verkligen det bästa med att vara ledig.

Och så himla lata dagar har jag faktiskt inte. Igår började jag projekt ”Rensa i röran” och det gick så himla bra, så nu är jag taggad att fortsätta. Mycket slängdes och mycket skänktes bort. Det var så kul att lämna in massa grejer, bl.a. varma vinterjackor, till Röda korset för han som tog emot dem var så tacksam. Så då kändes det extra bra att rensa och skänka.

Ni som följt mig ett tag vet att jag älskar kak-snittar för de är så enkla att baka, blir supergoda och går att variera i det oändliga. Har ni kvar Dumle nu efter jul passar de perfekt att använda till dessa kakor. Jag gjorde en variant med vanlig dumle och en med lakritsdumle.

Sega dumlesnittkakor

100 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
ca 10-12 dumlekolor av valfri smak

Blanda allt i en bunke och knåda i hop det till en deg.
Dela degen i två bitar och forma två avlånga rullar.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna.
Dela dumlekolorna på längden och lägg dem på rad i mitten av kakorna.
Grädda i 175 C, ca 12-15 min.
Ta ut plåten och skär kakorna på snedden innan de kallnat helt.

Provade om det blev någon skillnad beroende på vilken väg man vände kolan. Men det spelade ingen roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *