Hej då 2022

En lugn nyårshelg är över och jag har en hel vecka semester kvar. Så himla skönt. Efter att ha haft gäster både jul- och nyårsafton så är det inga nya middagar inplanerade på ett tag.

Ganska skönt faktiskt för lika mycket som jag älskar att planera, fixa och bjuda gäster på middag, lika mycket älskar jag lugna vardagsmiddagar med endast familjen runt bordet.

Efter två veckor då det har varit fokus på mat ska fokus kommande vecka vara på städning. Eller rättare sagt röjning. Vi har alldeles för mycket grejer så nu ska det kastas och skänkas saker. Ut med det gamla – klassisk nyårskommentar 🙂

Menyn på nyårsafton bestod av många gamla favoriter, som vi ofta lyckas med. När man har gäster på middag för första gången vill man köra med lite säkra kort.

Fördrink och snacks

Pesto- och smördegssnacks
Krustader med brieost och hjortronsylt
Chilicheesekrustader

Popcorn

Förrätt

Krämig kräftsoppa
Vitlöksbröd

Varmrätt

Älg-rostbiff, tillagad på låg temperatur
Potatisgratäng
Kantarellsås
Pepparsås
Balsamicosås
Bea och chilibea
Sallad

Efterrätt

Vaniljglass
Varma hjortron
Rocky Road i flera olika varianter som var kvar från jul

Vid tolvslaget skålade vi in 2023 med alkoholfri cider så att alla kunde dricka samma. Och hur mycket jag än gillar Cava och annat bubbel så är jag inte det minsta sugen på det mitt i natten strax före jag ska gå och sova. Sån god dryck dricker jag tidigare på dagen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *