Julsallad

Nu är vi hemma igen efter julfirandet i Jämtland. Kylan verkar följa efter oss för nu har den kommit hit och det är minus 30 grader ute. Ida verkar också njuta av att vara hemma, hon pysslar på med sina julklappar utan att behöva sällskap. Hon bygger lite pussel, dukar upp fika till dockorna, leker med dockskåpet och ser film. De stora barnen är på bio med kompisar, de ser nya Narnia i 3D. Ikväll ska jag ut och äta med Anna och Maria, kul att vi hinner träffas innan Maria åker hem till Stockholm igen.

Bland det viktigaste på julbordet tycker jag goda härliga fräscha sallader är. Det blir så mastigt och fett av all julmat så det behöver kompenseras med fräscha smaker. I år gjorde jag två nya varianter förutom coleslaw, dels en kålsallad med apelsin och dels denna julsallad med bl.a. spenat och granatäpple.

Julsallad
1 påse babyspenat
0,5 st gurka
1-2 tomater
10 cm purjolök
0,5-1 granatäpple

Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt. Lägg den i botten på ett serveringsfat.
Skär gurka, tomat och purjolök i mindre bitar. Strö det över spenaten.
Ta ut kärnorna från granatäpplet. Strö det överst.

Ta de proportioner ni vill på de olika grönsakerna, ungefär dessa proportioner hade jag. Granatäpplet gjorde att salladen blev väldigt julig. Det blev en god och enkel sallad som med sin gröna och röda färg passade perfekt på julbordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *