Heta räkor och grönsaker på smörstekt baguette

Eftersom det är så dåligt med uppdateringar numera så glömmer jag ju även bort att dela med mig av goda recept, till exempel det här som vi åt för jättelänge sedan. Men vilken tur att jag nu är tillbaka med blogginlägg så att ni hinner fixa denna godsak i helgen.

Svårt att misslyckas med räkor, grönsaker, bröd och lite hetta. Det här tycker jag att ni ska prova, kanske redan ikväll. Eller allra senast imorgon 🙂

Heta räkor och grönsaker på smörstekt baguette

5 hg räkor med skal
färsk spenat
röd paprika
salladsärtor

olivolja
hackad chili och/eller chiliflakes
1 liten vitlöksklyfta

baguetteskivor
smör

Skala räkorna och skär paprika och salladsärtor i mindre bitar.
Stek chili och vitlök i olivolja ett tag.
Tillsätt spenat, paprika och salladsärtor. Stek tills det mjuknat men ändå behåller lite tuggmotstånd.
Tillsätt räkorna, rör runt.
Smaka av med salt och chili.

Stek baguetteskivorna i smör.
Lägg på en tallrik och lägg heta räkor och grönsaker på.
Servera och njut.

I dag blir det räkor till middag hos oss men jag tror inte att det blir dessa heta räkor. Jag är sugen på nån räkpasta så det lutar nog åt det istället.

Har ni några roliga planer i helgen? Efter den här intensiva månaden med hockey, jobb, smärta och sedan en Stockholms-weekend så ska jag vila och mysa på här hemma hela helgen. Inga planer, inga måsten. Bara njuta. Gå i pyjamas fram till lunch, äta frukost i flera timmar och sedan hoppas jag på sol, altanhäng och grillmiddag också.

Jag älskar fredagkvällar och känslan med en hel helg framför mig och det absolut bästa är att veta att jag har två sovmorgnar framför mig. Vårt flyg hem i måndags blev flera timmar försenat så vi kom inte hem förrän 3 på natten så det blev inte många timmars sömn. Natten efter blev det också för få timmars sömn för då skulle Isak skjutsas till flygplatsen redan strax efter 5 (helt i onödan för hans plan var också flera timmar försenat).

Så mitt sömnkonto ligger kraftigt på minus. Det ska bli så skönt att få sova en hel helg – om jag vill 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *